La Flor Dominicana La Volcada

Een plaatje om te zien en een sigaar die ik niet kon laten liggen. LFD (La Flor Dominicana) is sinds vorige zomer tijdens een evenement bij sigarenspeciaalzaak de Oude Tijd in Utrecht geherintroduceerd in Nederland door Agio.

LFD is inmiddels een gerenommeerd sigarenmerk dat staat voor kwaliteit en uitgesproken smaken. De sigaar die ik vandaag rook is in 2017 gepresenteerd op de IPCPR. De IPCPR is de grootste tabaksbeurs van de wereld en vindt jaarlijks plaats in Las Vegas.

De sigaar is een hommage aan de Tango. La Volcada is namelijk een danspas in de tango. De tango vind haar oorsprong mede in Uruguay en Argentinië. Dit zijn de landen waar de eigenaar van het merk Lito Gomez is opgegroeid.

Met ringmaat 48 en een lengte van 7 inch is deze sigaar een mooie Churchill. Vervolgens is het tijd om de sigaar aan te steken, dit gaat gemakkelijk en de trek is subtiel. De sigaar heeft bij het begin een mooie full-bodied smaak en er komen tonen van biscuit en koffie vrij.

De smaak is goed, maar goede trek blijft een dingetje bij LFD. Normaal rook ik sigaren in relatief korte tijd weg, maar bij LFD is dit anders: er zit een bepaalde weerstand in de sigaar die ervoor zorgt dat snel roken geen optie is. De smaken komen daardoor goed tot zijn recht. De tango proef je terug in de rijke, warme en passievolle smaken.

Naar het einde toe merk ik de kracht van de sigaar goed, het is medium plus. De smaken zijn uitgesproken: koffie, leer en nootmuskaat voeren de boventoon. Het Mexicaanse dekblad zorgt voor een zoete nuance in het smakenpallet.

Als een zwoele zomeravond op een swingend plein in Uruguay komt deze sigaar ten einde. Een meeslepende sigaar met veel evolutie in een prettig formaat. Meegevoerd in het prachtige artwork van deze sigaar – in combinatie met de mooie smaken – is dit een top sigaar! Ik raad iedereen aan, zodra hij de kans krijgt, om hem aan te schaffen en ervan te genieten. De tango zindert na, ik heb ervan genoten.

Dekblad : Mexico San Andres

Omblad : Ecuador Corojo

Binnengoed : Dominicaanse Republiek

Sterkte : ●●●●○

Land van herkomst : Dominicaanse republiek